AUS Türkiye Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

31 Mart 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurul sonrası, üyelerimizin beklenti ve görüşleri doğrultusunda önümüzdeki dönem çalışmalarını planlamak amacı ile 15 Nisan 2021 Çarşamba günü 11.00 ile 13.00 arasında AUS Türkiye Değerlendirme Toplantısı yoğun bir katılım ve ilgi altında zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Dernek Başkanımız Esma DİLEK başkanlığında yapılan toplantı üyelerin kendilerini tanıtması ile başladı. Sayın Esma DİLEK yapılması düşünülen çalışmalar, devam eden projeler, üyelerden beklentiler ve bazı hatırlatmaları içeren bir sunum yaptıktan sonra üyelerimizin düşüncelerini aldı.

Yapılan değerlendirmelerde öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu;

• ODTÜ ve İstanbul Okan Üniversiteleri ile birlikte ilk aşaması tamamlanan AUS Değerlendirme Endeksinin, ikinci aşamasının UAB HGM tarafından devam eden Ulusal AUS Mimarisi Hazırlanması çalışmaları ile birlikte yapılabileceği
  • Özellikle AUS alanında uygulama konumunda bulunan belediyelerimizin nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim programları düzenlenebileceği,
  • AUS mimari çalışmasının sektör tarafından heyecanla beklendiği ve bu nedenle en kısa zamanda tamamlanmasının sektörün en öncelikli beklentisi olduğu,
  • AUS alanında geleceğe yatırım olan gençlerin dernek çalışmalarına daha aktif olarak katılmalarını sağlamak amacı ile etkinlikler düzenlenebileceği,
  • Gençlere yönelik AUS Genç Gönüllüleri platformu oluşturulabileceği,
  • Derneğimizin web sayfasının daha etkin kullanılması, burada üyelerimizin daha fazla tanıtılabileceği, etkinliklerin daha etkin olarak duyurulmasına yönelik çalışmalar yapılabileceği,
  • Üniversite öğrencilerinin staj yeri bulmaları konusunda firmalarla etkileşime geçebilecekleri bir sistem kurulabileceği,
  • Derneğin gücünü artırmaya yönelik olarak yeni üye edinimi konusunda faaliyet gösterilmesi,
  • Uluslararası AUS birliklerinde yer alınarak gelişmelerden zamanında haberdar olunarak zamanında aksiyon alınması,
  • Proje çağrılarına daha fazla iştirak edilmesi,
  • Uluslararası organizasyonlarda AUS Türkiye pavilyonu ile katılım sağlanabileceği, bu organizasyonların ülkemizde AUS Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi yolunda çaba sarf edilmesi,

Yoğun gündem içerisinde zaman ayırıp toplantıya katılarak görüşlerini sunan tüm katılımcılara teşekkür ederken siz paydaşlarımızın yapılan veya yapılmasını istediğiniz çalışmalara dair önerilerinizi paylaşmanızdan mutluluk duyarız.