AUS Türkiye ve ERTICO iş birliğinde ITS&C-ITS Eğitimleri’nin ilki Ankara’da düzenlendi

Geçtiğimiz hafta 10 Mart’ta ERTİCO Academy, ilk eğitim programını Türkiye’nin kalbinde yürütmek üzere Ankara’ya yöneldi. Kamu kurumları, özel sektör ve üniversitelerden 30’dan fazla katılımcı, akıllı hareketlilik hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araya geldi .Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da aralarında bulunduğu 1200 katılımcıyı bir araya getiren SummITS 2. Uluslararası AUS  Zirvesi kapsamında ITS&C-ITS eğitimi gerçekleştirildi .

AUS Türkiye’nin temel amacı AUS alanında ki insan kaynakları kapasitesini yükseltmektir. AUS Türkiye Başkanı Erol YANAR ‘ERTİCO’nun sektöre verdiği olağanüstü destek, her yönüyle takip edilmekte ve işbirlikleri geliştirilmektedir.Bu iş birliklerinden biri de eğitim alanında gerçekleştirildi ” dedi. “Sektörden 40 profesyonelin ilk olarak ERTİCO’nun e-öğrenme platformunda eğitim aldığı ve başarılı olanların daha sonra ERTİCO’nun uzman eğitmenlerinin ve  AUS Türkiye’nin eğitim organizasyonunun desteğiyle SummITS 2. Uluslararası AUS  Zirvesi kapsamında yüz yüze eğitimlerin gerçekleştirilmesiyle sonuçlandı. Eğitimden son derece memnun olan  AUS Türkiye , daha fazla işbirliği için heyecanlı olduklarını belirtti.”

AUS Türkiye BAŞKANI Erol YANAR ve ERTICO Ceo’su Jacob BANGSGAARD 2. Uluslararası AUS Zirvesi’nde gerçekleşen Eğitim Sertifika Töreni’nde katılımcılara eğitim sertifikalarını verirken.

“Bu yılki eğitim, ERTICO’nun ITS Türkiye’yi ilk AUS Zirvesi’ni düzenlemesinde desteklemesi ile bir yıl önce yapılan başarılı işbirliği üzerine inşa edildi. ERTİCO CEO’su Jacob BANGSGAARD,” ERTİCO’nun işbirlikleri Güney Doğu Avrupa’daki ülkelerle olan bağlarını daha da güçlendiriyor” dedi . “ERTİCO, bölgeyi akıllı hareketlilikte küresel bir lider olma yolunda desteklemeye kararlı ve ERTİCO Akademisi’nin, ERTİCO’NUN sektörde bir düşünce lideri olarak önemini doğruladığına inanıyoruz “”

Bu eğitimi uygulamak için ERTICO Akademi, ITS ekosistemindeki kilit oyuncular olan ERTICO’nun kardeş örgüt ağları ve ITS Nationals ile işbirliği için başarılı bir model oluşturdu. Eğitim sırasında, ERTİCO Academy eğitmenleri Jennie Martin (ITS UK), András Csepinszky (NNG) ve Zeljko Jeftic (ERTİCO), izleyicileri akıllı hareketlilikteki en son trendler hakkında aydınlattı: Kooperatif ITS (C-ITS), Etki Değerlendirmesi, standardizasyon ve trafik yönetiminden de bahsedilen eğitim ayrıca bir hizmet olarak hareketlilik (MaaS), sürdürülebilir kentsel hareketlilik planları (SUMPs) ve dronları da içeriyordu .

” ITS İngiltere Genel Sekreteri eğitmen Jennie Martin,” Ankara’da bir günlük ERTİCO Akademi eğitim etkinliğine kadrolu uzman eğitmenler ekibinin bir parçası olmaktan gerçekten keyif aldım ” dedi. “Özellikle sektörümüzün geleceği olan genç kursiyerlerle bilgi paylaşmak ve Türkiye’de AUS hakkında daha fazla bilgi edinmek harikaydı. AUS sektörü bu kadar hızlı ilerledikçe, sürekli gayrı resmi ve kısa eğitim hizmetleri çok önemlidir ve ERTİCO Akademisi bu hizmeti sunmak için iyi bir konuma sahiptir.”

“Bence yerel ortağın desteği önemli bir başarı faktörüdür. ERTİCO’yu Avrupa bilgi merkezi olarak görüyorum ve ERTİCO’nun engin ağından uzmanları kullanarak ERTİCO Academy müşterilerine en iyi bilgiyi sağlamak için yaklaşımını memnuniyetle karşılıyoruz, ‘ NNG’deki İleri Otomotiv Teknolojisi Direktörü eğitmen András Csepinszky ekledi’ “Benim için bu girişim, topluma daha fazla değer katabilen ve eğitimsel doğası sayesinde dağıtımı hızlandırabilen ERTİCO’da yeni bir işin özüdür. Etkinlikten çok memnun kaldım ve umarım gelecekte de bu girişime katkıda bulunabilirim.

“ERTICO ayrıca, akıllı hareketlilik konusunda çevrimiçi, ücretsiz kurslar sağlayan CAPİTAL projesi aracılığıyla geliştirilen çevrimiçi eğitim platformunun önemini vurgulamak istiyor. Online dersler için ; https://www.its-elearning.eu/courses

Ertico haberi için; https://erticonetwork.com/strengthening-ties-across-borders-ertico-academy-delivers-successful-training-in-turkey/