Faaliyetlerimiz

1. ULUSLARARASI AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ZİRVESİ

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) olarak 6 – 7 Mart 2019 tarihlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit TURHAN’ın himayelerinde Ankara BTK salonlarında 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’ni başarı ile gerçekleştirdik.

2 gün süren zirveye 1.400 civarında kişi kayıt yaptırarak katılım sağlamıştır. Katılımcılar arasında KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Sayın Tolga ATAKAN, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Müsteşar Sayın Angel Gutierrez HİDALGO, AB DG Move Politika Yöneticisi Sayın Pedro BARRADAS, ERTICO Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenilik ve Yayılma Direktörü Sayın Johanna TZANIDAKI, Güney Kore ITS Kore İcra Kurulu Üyesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Sayın Dr. Young-Kyun LEE, ITS Finland Yönetim Kurulu Üyesi İş Geliştirme Bölüm Başkanı Sayın Markus MELANDER başta olmak üzere üst düzey birçok katılımın olduğu zirvede 4 adet panel gerçekleştirilmiştir.

2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi 11-12 Mart 2020 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

AUS TÜRKİYE ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ
Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bu çalışma her geçen gün nitelik ve nicelik olarak gelişerek devam etmektedir. 3. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri 11 Mart 2020 tarihinde 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi bünyesinde verilecektir.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİNİN TÜRKİYE'DEKİ KM TAŞLARI
Her şeyin hızla değiştiği çağımızda en yeni ve birçoklarını hayretler içerisinde bırakan teknolojiler, uygulamalar, sistemler kısa süre içerisinde kanıksanmakta ve eskimektedirler. 20-30 sene önce kimsenin duymadığı, bilmediği e-posta, GSM, elektronik ödeme, kredi kartı vb. teknolojiler günümüzde yaşamın olmazsa olmaz parçalarıdır.
AUS Türkiye olarak günümüzde yaşamımızın ayrılmaz parçaları haline gelen AUS uygulamalarının gelişimini kronolojik olarak hatırlatmak ve nereden nereye hangi aşamalardan geçerek gelindiğini gelecek nesillere aktaracak bir çalışmayı tamamladık. Bu çalışmanın ikinci baskısını Türkçe ve İngilizce olarak hazırladık.

BİLGİLENDİRME BÜLTENİ
Derneğin yaptığı çalışmalardan başta dernek üyeleri olmak üzere tüm paydaşların haberdar edilmesi için dijital olarak hazırlanan bültenin ilerleyen zamanlarda dergi olarak çıkarılması planlanmaktadır.

Uzman Havuzu Bilgi Formunu İndirmek İçim Lütfen Tıklayın..

Uzman Havuzu Bilgi Formu

AUS Endeksi