12-13 Eylül 2017 tarihlerinde Prag’da yapılan ITS Natioanals toplantısına derneğimiz adına Genel Sekreter Erol AYDIN katılmıştır.

Toplantıya Ertico, ITS&S (Çek ve Slovakya), ITS İngiltere, ITS Almanya, ITS Avusturya, ITS Danimarka, ITS Hollanda, ITS Belçika, ITS İsveç, ITS Finlandiya, ITS Norveç, ITS Romanya, ITS Yunanistan, ITS Estonya ve ITS İsviçre’den temsilciler katılmıştır.

İki gün süren toplantının ilk gününde Çek Teknik Üniversitesinde Kişisel Otomobil Simülatörü ve demiryolu ulaşım laboratuvarında incelemelerde bulunulmuştur.

Öğleden sonraki oturumda ise GDPR (General Data Protection Regulation) doğrultusunda Ulaşımda Otomatik Data İşleme, Çek Ulusal Trafik Bilgi Merkezi’nin gelecekteki gelişmeleri içeren Stratejik Planı, Otoyollarda Mobil Mesaj İşaretleri Kullanımı ve Dinamik Trafik Yönetimi, C-ROADS işletiminden ilk deneyimler ile Demiryollarında ITS uygulamalarına yeni bir yaklaşım konularının işlendiği kısa sunumlar yapılmıştır.
2. Gün katılımcı üyelerin tamamını katılımı ile Genel toplantı yapılmıştır. Organizasyona katılım için daha önce başvuru yapan ve sunumunu gerçekleştiren Estonya’nın üyeliği müzakere edilmiş ve oy birliği ile üyeliği kabul edildi. Bu noktada AUSDER’in kısa bir tanıtımı yapılmıştır.

Daha sonra Romanya temsilcisi Timisora bölgesinde Otomotiv ve ITS gelişmeleri hakkında kısa bir sunum yapmıştır. Oturum İntertraffik’2018 ve ITS World Congress in Copenhagen 2018 etkinliklerinde yapılması düşünülen faaliyetlerin tartışması yapılmıştır. ITS Natioanal ve Ertico arasındaki çalışmalar değerlendirilmiş ve gelecek dönemde ortak hareket etme konularını tartışılmıştır.