Sektörün ülkemizdeki en önemli buluşma noktalarından biri olan Intertraffic İstanbul 2017 24-26 Mayıs 2017 tarihinde yapılmıştır. Derneğimiz bu etkinlikte destekleyici kuruluşlar arsında yer alırken aynı zamanda stand ve düzenlediği etkinliklerle yer almıştır.

Derneğimiz tarafından çalışması başlatılan AUS endeks çalışması bir oturumla sektörün bilgisine sunulmuştur.  Oturum Başkanımız Sayın Erol YANAR’ın açılış konuşması ile başlamış akabinde Doç Dr. Hediye TÜYDEŞ (ODTÜ) Dünyada AUS Endeks uygulamaları, Mustafa ERUYAR (İSBAK A.Ş.) AUS Endeksinin Akullı Şehirler Endeksindeki Yeri ve Prof. Dr. Orhan ALANKUŞ (OKAN Üniversitesi) AUS Endeks Projesi Genel Çerçevesi konularında sunum yapmışlardır.

Derneğimizin etkinlikteki diğer bir organizasyonu ise ITS Kore ile bir İyi Niyet Anlaşmasının imzalanması olmuştur. Anlaşmaya AUSDER Adına Dernek Başkanımız Sayın Erol YANAR ile ITS Kore adına başkan Sayın Kichil KWON imza atmışlardır. Bu organizasyon derneğimiz ve KOTRA Istanbul (Korea Trade-Investment Promotion Agency) tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir. Bu organizasyonda Dernek Başkanımız Sayın Erol YANAR ile UDHB Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Sayın Gündüz ŞENGÜL ile Güney Kore adına Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı ITS ve Yol Güvenliği Daire Başkanı Sayın Lee Sang HYEON birer konuşma yapmışlardır.