Ortana Dubai’de 2003 yılından başlayarak çeşitli projelerde farklı boyutlardaki toplam 650 adet Değişken Mesaj İşareti (DMİ) ve Değişken Trafik İşareti (DTİ) ile bu kategorilerdeki tek ürün sağlayıcısı olarak sürdürdüğü varlığını, Dubai ITS2020 projesi ile devam ettiriyor.
Dubai Emirliği’nin ev sahipliğini yapacağı Expo 2020’nin hazırlığı olan Dubai ITS2020 AUS Projesi kapsamında toplam 112 adet büyük boyutlu Değişken Mesaj İşareti, Emirliğin geniş yol ağında çeşitli önemli noktalara konuşlandırılacaktır. Dubai Falcon ve BRT projelerinde sağlananDeğişken Mesaj ve Trafik İşaretleri, aradan geçen 15 yılın sonunda halen aktif ve %99.999 üzerinde güvenirlikle çalışıyor olmalarına rağmen, Emirliğin Expo2020 hazırlıkları çerçevesinde yeni bir görünüm kazanması ve geçen sürede hızla büyüyen Emirliğin artan trafik yönetim ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için bu proje kapsamında yine Ortana’nın yeni teknoloji ürünleri ile değiştirilecektir.

Ortana’nın sağlayacağı sistemlerde endüstride metrekaredeki en düşük güç tüketimine sahip EN12966 standardında R3 yüksek kontrast sınıfında B7 ışıma açılı (± 30º) optik teknoloji kullanılacaktır. Ortana’nın bu teknolojisi ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ülkeleri ve dünyadaki tüm önemli ülkelerde patent1 koruması altında olan inovatif lider bir teknolojidir. Ürünlerimizin tasarımında tüm ana kontrol kartları ve güç kaynakları redundant (yedekli) mimaride olacaktır.
Dubai Burj Khalifa
Projede NTCIP 1203 versiyon-3 haberleşme protokolü kullanılacaktır. Proje toplamında yaklaşık 10 milyon adet en üst kalitede tümleşik RGB SMT (Yüzeye Montaj) LED kullanılacaktır.

Projedeki ortaklar dünyanın en büyük inşaat firmasıolan, aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti’nin devlet inşaat firması konumunda bulunan China State Construction Engineering Corporation ile Ortana’nın Dubai ve Sharjah bayisi olan Scientechnic firmalarıdır.
Kurulumu 2019 sonuna kadar tamamlanacak olan bu geniş çaplı projede tüm altyapı işlerini ve proje yönetimini China State Construction Engineering Corporation, kurulum işlerini Scientechnic ve tüm ürünlerin tedariği ile devreye alma işlerini Ortana üstlenmiştir. Projenin bakım hizmeti dahil 2026 yılında sonlanması planlanmaktadır.
2018 yılı sonunda yapılacak prototip testleri kapsamında trafiğe kapalı bir yarış pistinde yüksek hızlı araçlarla cihazlarımızın görsel testleri yapılacaktır. Cihazlarımızın sahaya sevkiyatları ise 2019 yılı Ocak ayında başlayacak ve yaz sonunda teslimatlar tamamlanacaktır.

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.