Avrupa’da NTCIP standartları ile uyumlu ilk Değişken Mesaj İşareti (DMİ) projelerinden birini geliştiren AUSDER Kurucu Üyelerinden Ortana Elektronik Yazılım A.Ş.’nin LASSY Proje Ekibi,

“Çetin Ceviz Ödülleri”nde

EN İYİ PROJE EKİBİ

ödülüne layık görüldü.

LASSY DMİ projesi, İsveç Trafik Otoritesi “Trafikverket”in LASSY projesi kapsamında geliştirilmesini planladığı DMİ altsistemi için seçtiği ve içinde Ortana’nın da yer aldığı Avrupa menşeili üç Akıllı Ulaşım Sistemi sağlayıcı firmaya yaptığı prototip ürün geliştirme siparişi ile gerçekleştirilmiştir. Ortana’nın bir AR-GE projesi olarak ele aldığı proje kapsamında, NTCIP standartlarını destekleyen, iletim katmanında TCP/IP ve uygulama katmanında SNMP v3 uyumlu bir DMİ yazılımı ve donanımı geliştirilmiştir. Projenin ön kabul testleri Şubat 2018’de başarı ile tamamlanmış olup Mayıs 2018’de kesin kabulü yapılacaktır.

Ortana LASSY Proje Ekibinin “En İyi Proje Ekibi” ödülüne layık görüldüğü “Çetin Ceviz Ödülleri”, Proje Yöneticisi Ulusal Meslek Standardının Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayınlanması ile birlikte, Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü tarafından, Ulusal Proje Meslek Konferansı kapsamında 2014 yılından bu yana proje yönetimi alanındaki uzmanlara verilmektedir. Bu yılki yarışmada Microsoft-Burgan Bank’ın Panama Project Ekibi ve TAİ-Altay Savunma’nın ANKA-S Proje Ekibi ile birlikte finale kalan Ortana Lassy Proje Ekibi, bu önemli rakiplerin arasından birinci olarak törende “En İyi Proje Ekibi” ödülünü almıştır.

Daha fazla bilgi için: https://www.tpyme.org/upmk

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.