SÜRÜCÜSÜZ OTOLAR İÇİN 4.387 KM KARAYOLU AKILLANACAK

Hürriyetin 29 Mart’ta çıkardığı habere göre;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet ARSLAN, fiber altyapılı yolların, Türkiye geneline yayılacağını söyledi. 4 bin 387 kilometrelik kısmın planlamasını yaptıklarını belirten ARSLAN, ^ Bu altyapı, gelecekte planlanan otonom, yani sürücüsüz araçlar için de kullanılabilecek. ^ dedi. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nin Genel Kurulu’na katılan ARSLAN, Türkiye’de fiber altyapı uzunluğunun 325 bin kilometreyi geçtiğini ve fiber altyapıyı karayollarına da taşıdıklarını söyledi. Karayollarını 15 bin kilometrelik fiber optik kablo ile akıllı hale getireceklerini belirten ARSLAN, şunları söyledi: ” Bu planlama çerçevesinde Kayseri’den , Antalya’ya, Samsun’dan Aydın’a, Edirne’den Kahramanmaraş’a kadar toplam 4 bin 387 kilometrelik kısmının planlamasını yaptık. Pilot uygulamayı Antalya’da 515 kilometrelik kısımda başlatmıştık. Fiber altyapısı 2018 sonunda tamamlanacaktır. Bu altyapı, gelecekte planlanan otonom, yani sürücüsüz araçlar için de kullanılabilecek” dedi.

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.