HGM_Logo
Telephone / Fax
Web
Adress
Bursa Belediyesi, 1867 yılında çıkarılan belediye yasası ile kuruldu. 18 Haziran 1987 tarihinde çıkarılan 3391 sayılı yasa ile Bursa, Büyükşehir statüsüne girdi. 2014 yılında 17 ilçenin tamamı Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil oldu.

Türkiye’de ilk Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı 2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kuruldu. Akıllı Şehre Dönüşüm kapsamında kentin mevcut ihtiyaçlarını tespit eden Büyükşehir Belediyesi , ‘Kaynaklardan değerler üreten en yaşanabilir şehir, Bursa’ vizyonu ve ‘İnsanı ve çevreyi merkeze alan akıllı ve sürdürülebilir hizmetler için hep birlikte çalışmak’ misyonu ile Akıllı Şehir stratejilerini belirledi. Sadece ulaşım alanında değil, bütünüyle akıllı şehre dönüşüm için örnek projeler hayata geçirilirken, ‘Akıllı Kavşak’ uygulamaları, Paylaşımlı Bisiklet ve E-Skuter projeleriyle akıllı şehircilik konusunda farkındalık oluşturuldu.

Şeffaf belediyecilik hizmetleri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla açık veri platformunu devreye alınıyor. Akıllı Şehir Haberleşme Altyapısı ve Nesnelerin İnterneti Platformu gibi projelerle akıllı şehircilik uygulamaları Bursalılarla buluşturuyor.

Uluslararası projelerde de aktif olarak rol alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, AB Ufuk 2020 Fonu kapsamında INCIT-EV araştırma ve inovasyon projesinde Türkiye’den gözlemci olarak yer alan tek kurumdur.