İNTES Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası

www.intes.org.tr
Yıldızevler Mahallesi 4. Cadde 719. Sokak No:3 Çankaya / ANKARA
Kurum Hakkında
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası İNTES 5 Şubat 1964 tarihinde kurulmuştur. Sendikanın Genel Merkezi Ankara'dır.

Kuruluşundan bugüne İNTES'in hedefi faaliyetlerini ülke çıkarlarını ön planda tutarak yürütmek olmuştur. Sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmek ve güç birliği sağlamak amacı ile inşaat sanayicilerini çatısı altında birleştirmektedir. Ülkemizin inşaat sektöründe önde gelen firmaları temsil etmektedir. Yaklaşık 150 üyesi vardır.

Üyeleri, sektörün tüm faaliyet alanlarında inşa faaliyetleri yürütmekte, yatırımlarını farklı sektörlere de yönlendiren Türkiye'nin önde gelen firmalarıdır. Üyeleri yurt içinde üstlenilen işlerin yanı sıra yurt dışında da uluslararası müteahhit olarak faaliyet göstermekte ve küresel düzeyde tanınmaktadırlar. Tüm üyelerin en önemli hedefi nitelikli iş gücü ile kaliteden ödün vermeden, işi beklenen zamanda ve sözleşme koşullarına uygun olarak gerçekleştirmektir.

İNTES'in amacı,öncelikle sektörün gelişmesine katkı sağlayarak ülke ekonomisinin gelişmesine ve kalkınmasına yardımcı olmaktır. İNTES üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını korumak, görev ve sorumluluklarını yerine getirmek, işveren-işçi ilişkilerinde sosyo-ekonomik dengelerin kurulması ve korunmasını sağlayarak üyeler arasındaki ilişkileri geliştirici, işbirliğini artırıcı faaliyetlerde bulunmaktır.

İNTES'in inşaat sektöründe belgelendirme faaliyetlerini yürütmek üzere 2010 yılında kurduğu "Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (Türkiye MYM)" inşaat sektöründe çalışmak isteyen/halen çalışmakta olan işçiler için mesleki yeterlilik sınavları yapmakta ve yetkinliği tespit edilen adaylara mesleki yeterlilik belgesi vermektedir.