İstanbul Ticaret Üniversitesi
www.ticaret.edu.tr
Sütlüce Mahallesi İmrahor Caddesi No:90 Beyoğlu / İSTANBUL
Kurum Hakkında
İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası tarafından 2001 yılında kurulmuş olup bünyesinde, 6 fakülte, İngilizce Hazırlık Bölümü ve 4 enstitü ile 19 adet araştırma ve uygulama merkezi yer almaktadır. Üniversitemiz, 73 öğrenci ile başladığı eğitim-öğretim hayatına 8 bin öğrencisi ve 300’ü aşkın akademisyeni ile devam etmektedir.

Dünyanın kültür başkentlerinden biri olan İstanbul’un önde gelen semtlerinden Sütlüce ve Küçükyalı’da konumlanan yerleşkelerimizde bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel eğitimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânları bir aradadır. İstanbul Ticaret Odası’nın varlığı, üniversitemizi tercih eden her bir öğrencinin mesleki donanıma sahip, teoriyi ve pratiği hayatın gerçeklerinden kopmadan bütünleştiren evrensel bir eğitim almasında büyük rol oynamaktadır.

Akademik bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası’nın kurumsal desteğini de alarak büyüyen üniversitemiz, şehrin içindeki kampüs yaşamıyla, iş hayatının network imkânlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek vaat ediyor.

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.