Karayolları Genel Müdürlüğü
www.kgm.gov.tr
Karayolları Genel Müdürlüğü İnönü Bulvarı No:14 (06100) Yücetepe / ANKARA
Kurum Hakkında
1950 tarihinde kurulan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) UDHB'na bağlı, tüzel kişiliğe haiz özel bütçeli bir kuruluş olup merkez, 18 adet Bölge Müdürlüğü, Atölye Müdürlüğü ve İkmal Müdürlüğünden oluşan bir teşkilattır.

KGM'nin belli başlı görevleri; yapımına karar verilen yolların etütlerini yapmak, koridorlarını belirlemek, projelerini hazırlamak, karayolu yapımı, bakımı, onarımı ve işletilmesi ile ilgili bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayacak Ar-Ge faaliyetleri yapmak, kar mücadelesi yapmak, yol boyu ağaçlandırma, peyzaj ve temizlik hizmetlerini yapmak, yatay ve düşey işaretler ile ışıklı ve ışıksız işaretleri belirlemek, uygulamak, ve denetlemek, yapılan ve yapılması öngörülen projelerle ilgili iş ve işlemleri yürütmek, geçişi ücretli olan otoyol köprü ve tünellerin bakım ve işletmesini sağlamaktır.

KGM; 2017 yılı başı itibarı ile 2.542 km'si otoyol, 25.197 km'si bölünmüş yol olmak üzere toplam 67.161 km uzunluğunda yol ağına sahiptir.

Karayolu ağında daha güvenli ve konforlu bir seyahat sağlamak amacıyla Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) yaygınlaştırılmaktadır. Karayolunda etkin bir haberleşme altyapısının oluşturulmasına, Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezlerinin ve karayolu güzergahında bulunacak sistemlerin kurulumuna dair çalışmalar devam etmektedir.

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.