METRO İSTANBUL SAN. ve Tic. A.Ş.
Ali ÇAKMAK
Genel Müdür
28.02.2017
+ 90 850 252 8149 / +90 212 568 6547
ali.cakmak@metro.istanbul.com.tr
metro.istanbul.com.tr
Yavuz Selim Mahallesi Metro Sokak No:3 Esenler İSTANBUL
Metro İstanbul, İstanbul'daki mevcut Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler ve Teleferik hatlarının işletmeciliğini yapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirkettir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da kent içi raylı sistemlerin işletmeciliğini yapmak üzere kurulan Metro İstanbul, toplam 133,5 km uzunluğundaki 11 kent içi raylı sistem hattının işletmeciliğini yapmaktadır. İşletmeciliğini yaptığı Zeytinburnu-Kabataş Tramvay Hattı, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından yüksek yolcu talebini karşılama alanında dünyada en iyi uygulama seçilen Metro İstanbul, her gün 1.800.000'in üzerinde yolcuya hizmet vermektedir.

İstanbul’da giderek ivme kazanan raylı sistem yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, kısa zamanda, çok daha fazla sayıda yolcuya hizmet verecek olan Metro İstanbul, 2005 yılında imzaladığı "Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Sürdürülebilir Gelişme Beyannamesi" ile sürdürülebilir gelişme alanındaki taahhüdünü de ortaya koymuştur.