Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği

www.m-tod.org
Levent 199 Plaza Kat:10 Büyükdere Caddesi No:199 Levent Şişli İSTANBUL
Kurum Hakkında
Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD), Türkiye'de mobil telekomünikasyon sektöründe tam, etik, etkin, rekabetçi ve liberal bir anlayışın hakim kılınmasına doğrudan katkıda bulunmak, operatörlerin insan kaynakları ve hizmet kalitesi ve verimliliğini arttırarak işbirliği alanları oluşturmak ve uygulamak, kamu yararı sağlamak, global pazarlardaki gelişmeleri takip etmek ve üye menfaatlerini korumak amacıyla 2016 yılı Temmuz ayında kurulmuştur.

Üç operatör, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından ‘Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’ adıyla kurulan derneğin Genel Sekreteri Erhun BAŞ olmuştur. Dernek, 9 kişilik yönetim kurulundan oluşmaktadır. Mobil iletişim operatörleri bu dernekte 3’er yönetim kurulu üyesi ile temsil ediliyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ise dönüşümlü olarak gerçekleştirilecektir. Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Kasım 2016 tarihi itibariyle Türk Telekom CEO’su Paul DOANAY oldu. 1 yıl boyunca görevde kalacak olan DOANY’den sonra Vodafone Türkiye’nin CEO’su Colman DEEGAN gelecektir. İkinci yıl sonunda derneğin yönetim kurulunun başına Turkcell CEO’su Kaan TERZİOĞLU geçecektir.