ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi
www.metu.edu.tr
Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:1 06800 Çankaya / Ankara
Kurum Hakkında
ODTÜ, kurulduğu 1956 yılından bu yana ülkemizin gereksinim duyduğu alanlarda her zaman destek vermiş ve bu çerçevede AUSDER'in kurucu üyesi olarak yer almıştır. Birçok disiplinin birlikte çalışmasını gerektiren Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) konusunda ODTÜ, 2012 yılında ODTÜ-BİLTIR Merkezi çatısı altında Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Birimini kurmuştur. İlgili birimde, ODTÜ'nün çeşitli fakülte, bölüm, enstitü ve merkezlerinde görev yapan öğretim üyeleri yer almaktadır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan AUS Strateji Belgesi ve Eylem Planına önemli katkılarda bulunulmuştur. AUS paydaşlarının (bakanlık, kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcileri) bir araya getirildiği çeşitli çalıştaylar düzenlenmiştir.

Son yıllarda yapılan altyapı desteği ile kampüs içindeki sinyalize kavşakta bilimsel çalışmalara veri toplamak üzere dinamik kavşak sistemi kurulmuş, buradan elde edilen görüntülerin izlenebileceği ve ilerleyen dönemde kampüs içindeki farklı trafik ve ulaşım uygulamalarının araştırılacağı "Kentsel Ulaşım Trafik Araştırma Laboratuvarı (KUTAL)" temeli atılmıştır.

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.