Okan Üniversitesi
www.okan.edu.tr
Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü / İSTANBUL
Kurum Hakkında
Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden Okan Üniversitesi , Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur. Eğitim öğretime ise 2003-2004 akademik yılında başlamıştır.

Okan Üniversitesi Türkiye'de akıllı ve haberleşen araçlar ile ilgili ilk çalışmaları başlatan ve ilk sürücüsüz araç OKANOM'u geliştiren tek üniversitedir.

Üniversitenin 12 araştırma merkezi arasında önemli yere sahip olan mükemmeliyet merkezi UTAS (Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi) 2009 yılında kurulmuştur. Merkez kapsamında İSTKA tarafından fonlanan E-Hike ve E-Hike Link adında 2 proje bulunmaktadır. Yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla AB, TÜBİTAK, İSTKA gibi kurumlarca desteklenen projeler yürütülerek ülke geleceğine ışık tutulmaktadır. Ayrıca Avrupa Akıllı Ulaşım Ağı ERTICO'nun Türkiye'den tek üniversite üyesi ve EGVIA Avrupa Yeşil Araçlar Girişimi üyesidir. Merkez faaliyetleri:

* Elektrikli ve sürücüsüz araç teknolojilerinin geliştirilmesi
*Akıllı ve bağlantılı ulaşım sistemleri
*Araç modelleme ve benzetimi
*Yenilkçi tasarım
*Hafif ve güvenli az maliyetli gövde
*Elektrikli araçlarda enerji yönetim sistemi
*Batarya yönetim sistemi
*Yenilikçi güç elektroniği ve elektrik makinaları
*Sürdürebilirlik ve altyapı

2. AUSDER ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Derneğimiz tarafından düzenlenen Ulaşımda Aklın Yolu Ödüllerinin İkincisi 13-14 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek olan 1. AUS Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Başvurular başlamış olup detaylara “Haberler/Duyurular” sayfasından ulaşılabilir.