Ortem Elektronik A.Ş.
info@ortem.com.tr
www.ortem.com.tr/
Bilişim Vadisi, Muallim Köy Mah. Deniz Cd. No:143/6 Gebze- KOCAELİ
United Group AŞ.’nin teknoloji alanındaki güçlü iştiraklerinden Ortem 1998’de TÜBİTAK-MAM Teknopark’da kurulmuştur. 20 yılı aşkın tecrübesi ile Ortem, 2019 Şubat ayından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile kurulan Bilişim Vadisi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Otomotiv elektroniğinde Türkiye’nin tek ECU üreticisi olan Ortem, ulusal ve global pazarların en büyük markaları ile iş birliği içinde olup AR-GE ve seri üretim yapmaktadır. Doğrudan Mercedes, Temsa, Otokar, Karsan, BMC, Iveco, Akia, Isuzu gibi küresel markalarla, dolaylı olarak da Ford, Fiat, Volkswagen, Renault gibi markalarla iş birliği yapmaktadır. Bu markaların birçoğu, Ortem tarafından geliştirilip, üretilmekte olan ECU, multiplexer, gövde kontrol ünitesi, takograf ve gösterge panelleri gibi yerli elektronik ürünleri kullanmaktadır.Ayrıca; askeri standartlarda üretim yapabilme kabiliyetine sahip olan Ortem, ülkemizin gözbebeği konumunda olan Altay Tankı Projesinde seri üretim ürünleri ile ülkemizin milli teknoloji hedefleri doğrultusunda hizmet etmeye devam etmektedir.

Telemetri alanında ise Ortem , Mahrek Teknoloji ile birlikte kapalı ve açık alan takip vey önetim sistemleri aracılığı ile perakende, hava limanı, sanayii gibi sektörlerde veri toplayarak ve işleyerek hizmet vermektedir.