PROLİNE Bilişim Sistemleri ve Ticaret A.Ş.

PROLİNE Bilişim Sistemleri ve Ticaret A.Ş.
Mehmet DOĞANYİĞİT
28 Şubat 2017
+90 216 528 6204 / +90 216 528 6300
pro-line.com.tr
Şerifali Mahallesi Beyan Sokak No:66 Ümraniye İSTANBUL
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi’dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik ve biyometri çözümleri de sunmaktadır.

Proline, Türkiye’nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi’nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir.

2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’ın başkenti Doha’nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır.

Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures’ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye’de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir.