Türksat A.Ş.
www.turksat.com.tr
Konya Yolu 40. Km Gölbaşı / ANKARA
Kurum Hakkında
Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. Turksat uyduları ve diğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biridir.

Ulusan egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının haklarına, yönetimine ve işletme yetkisine sahip olan Türksat A.Ş., ulusal ve uluslararası uydu operatörlerine ait uydular üzerinden haberleşme altyapısını kurma, işletme ve ticari faaliyette bulunma görevlerini yerine getirir. Türksat A.Ş., sahip olduğu uydular üzerinden Avrupa'dan Asya ve Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyada telekomünikasyon hizmetleri sunar.

Uydular üzerinden sağladığı doğrudan TV yayınları, kırsal alan telefon haberleşmesi, acil durum haberleşmesi, uluslararası telefon haberleşmesi ve kurumsal ağ hizmetlerinin yanı sıra Türksat A.Ş., sahip olduğu kablo platformu üzerinden yurt içi abonelerine Teledünya ve Uydunet hizmeti verir.

e-Devlet Kapısı'nın teknik altyapısı ve kamu kurumları ile entegrasyonunu da üstlenen Türksat A.Ş., başta genişbant VSAT projeleri olmak üzere, yürüttüğü pek çok yeni proje ile birlikte uydularımızın etkin biçimde kullanılmasına öncülük etmektedir.