YASAD Yazılım Sanayicileri Derneği
www.yasad.org.tr
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Teknokent Arı 1 Binası No:24/2 Maslak-Sarıyer / İSTANBUL
Kurum Hakkında
Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) 1992 yılından beri Türkiye'deki yazılım sektörünü temsil eden, 467 üyeli bir sivil toplum kuruluşudur. Üye tabanı büyük yazılım firmaları dahil olmak üzere, yerel yazılım firmalarının büyük çoğunluğunu kapsamaktadır. YASAD Türkiye yazılım sektörünün kürsel seviyede yazılım geliştirme yetkinliği kazanmasına gayret etmektedir. Misyonu, pozisyonunu sürekli olarak iyileştirdiği yazılım sektörünü, Türk ekonomisinin itici güçlerinden biri yapmak ve Türkiye'yi yazılım ve yazılımla ilişkili yüksek katma değerli teknoloji ürünleri ihraç eden büyük küresel oyuncular arasına sokmaktır.

Sektörün kurumsallaşma, kalite ve rekabet yetkinliklerini iyileştirme yönünde somut projeler ortaya koymak, 2015 yılı itibariyle yıllık 1 milyar USD ihracat hacmine ulaşmak ve Türkiye'nin tüm yazılım ihtiyaçlarının tamamına yakınını yerli ürünlerle karşılamak kısa ve orta vadeli hedefleri arasındadır. Uzun vadede ise organizasyonumuz üye firmalarının, diğer küresel firmalarla işbirlikleri, evlilikler ve ortak çalışma sinerjileri yaratabilen küresel ölçekte tanınan yazılım firmalarına dönüşmeleri yönünde aralısız bir şekilde çalışırken, yazılım sektörünü ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Türk ekonomisinin en büyük beş aktörü arasına sokabilmek amacındadır.

YASAD ulusal yazılım sektörünün yeteneklerini açılayarak, onun yüksek katma değerli ihracat potansiyelini, ulusal güvenlik, ekonomik büyüme, sosyal refah ve işsizlik oranlarını azaltma üzerindeki rolünü vurgulayarak, Türkiye için stratejik önemi hakkında toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan aktiviteleri yürütmektir.