2. ULUSLARARASI AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Akıllı ulaşım sistemleri alanında farklı disiplinlerde çalışan akademisyenlerin çalışmalarına ve araştırmalarına katkı sağlanması amaçlanan kongre, kamu ve özel sektörün temsilcilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası üniversitelerin akademisyenlerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede online olarak gerçekleştirilen çeşitli konferanslarda, dünyadaki akıllı ulaşım sistemleri ve uygulamaları ve Türkiye’de bu alanda yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ele alındı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Akıllı Ulaşım Sistemleri” üzerine ihtisas üniversitesi olarak seçilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansının ilk gününde gerçekleştirilen ‘AUS Türkiye’ oturumu, Dernek Başkanımız ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma Dilek başkanlığında yapıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi AUS Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) başkanı Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ ve AUS Türkiye üyelerinin katıldığı webinarda paydaşların, AUS alanındaki yetkinliklerine, deneyimlerine, yürüttükleri projelere değinildi.

Webinarın moderatörlüğünü de yapan Esma Dilek, açılış konuşmasında, “konferansın ilk oturumunu derneğimize ayıran Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi AUS Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) başkanı Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ ve tüm ekibine AUS Türkiye üyeleri adına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.” dedi.

AUS Türkiye Derneği’nin Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eki Eylem Planı çerçevesinde kurulduğunu ve 2018 Kasım ayında İçişleri Bakanının onayı ile Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği, kısa adıyla “AUS TÜRKİYE” adını aldığını belirten Dilek, derneğin faaliyetlerine de değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Derneğimiz tarafından geleneksel hale gelen etkinliklerimizden SUMMITS Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvemizin 3.sünü, 9-10 Mart 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Diğer bir etkinliğimiz olan Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nin 5.sinin çalışmaları başladı.  Ödüllerimizi önümüzdeki yıl da zirvede açıklamayı planlıyoruz. Son zirve öncesinde ERTICO ile ortak düzenlediğimiz eğitimlerin bir yenisini yine zirve öncesinde gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Diğer önemli bir çalışmamız ise AUS Gönüllüleri programımız olacak. Hazırlıkları tamamlanan bu programda, başta öğrenci ve yeni mezunlar olmak üzere dernek üyesi olmadan çalışmalara katılmak isteyenler için yeni platform olarak tasarladık. Tüm bu çalışmalarımızdan paydaşlarımızın haberdar olması, sosyal medya hesaplarımızın daha etkin kullanılması amacı ile profesyonel bir ajans ile anlaşma imzaladık. AUS Türkiye, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak üyeleri ile var olan bir organizasyon. Hali hazırda kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektörden olmak üzere toplam 47 üyemiz bulunmakta. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ICA İçtaş Astaldi Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Yapı Merkezi İdis Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise üyelik başvurusunu yapmış ve önümüzdeki hafta itibarıyla resmi olarak derneğimiz üyesi olmasını öngördüğümüz paydaşlarımız. Yeni üyelerin katılımı ile daha da güç kazanacağız.”

Üyelerimizin Akıllı Ulaşım Sistemleri alanındaki çalışmalarını ve yürüttükleri projeleri anlattığı oturumda, potansiyel iş birlikleri ve iş fikirleri doğarken oturuma katılım sağlayan paydaşlarımızda ülkemizde gerçekleşen AUS projeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olma fırsatı yakaladı. Bize bu imkanı tanıyan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi BAUSMER’e , katılım sağlayan tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza tekrar teşekkür ederiz.