Faaliyetlerimiz

SUMMITS; ULUSLARARASI AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ZİRVESİ

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN’ın himayelerinde Ankara BTK salonlarında 6 – 7 Mart 2019 tarihlerinde 1. ve 11-12 Mart 2020 tarihinde ise 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’ni başarı ile gerçekleştirdik.

1.ULUSLARARASI AUS ZİRVESİ:

2 gün süren zirveye 1.400 civarında kişi kayıt yaptırarak katılım sağlamıştır. Katılımcılar arasında KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Sayın Tolga ATAKAN, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Müsteşar Sayın Angel Gutierrez HİDALGO, AB DG Move Politika Yöneticisi Sayın Pedro BARRADAS, ERTICO Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenilik ve Yayılma Direktörü Sayın Johanna TZANIDAKI, Güney Kore ITS Kore İcra Kurulu Üyesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Sayın Dr. Young-Kyun LEE, ITS Finland Yönetim Kurulu Üyesi İş Geliştirme Bölüm Başkanı Sayın Markus MELANDER başta olmak üzere üst düzey birçok katılımın olduğu zirvede 4 adet panel gerçekleştirilmiştir.

SUMMITS; 2. ULUSLARARASI AUS ZİRVESİ:

2.Uluslararası AUS Zirvesi SUMMITS ismi altında yapılmış ve bundan sonraki senelerde de bu isim altında yapılmaya devam edilecektir. 2. Zirveye katılım korona virüs etkisine rağmen 1. zirveden de fazla olmuştur. Kayıtların www.auszirvesi.org adresinden online olarak alınması katılım rakamlarının gerçekliğini teyit etmiştir. Zirveye toplam 1796 kişi kayıt yaptırmış, toplam katılım sayısı ise 1462 olmuştur.

Zirvenin açılışı AUS Türkiye Başkanı Sayın Erol YANAR tarafından yapılmış, anahtar konuşmacı olarak ise Berlin Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Şahin ALBAYRAK olmuştur. ERTICO CEO’su Sayın Jacob BANGSGAAR’ın zirveye katılması yanında açılış konuşması yapması ve panelist olması, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma ŞAHİN’in açılış konuşması yapması ve yoğun gündeme rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın M. Cahit TURHAN’ın zirvenin açılışa katılmasızirveye verdikleri önemin göstergesi olmuştur.

AUS TÜRKİYE ULAŞIMDA AKLIN YOLU ÖDÜLLERİ

Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bu çalışma her geçen gün nitelik ve nicelik olarak gelişerek devam etmektedir. 3. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri 11 Mart 2020 tarihinde SUMMITS; 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi bünyesinde gerçekleştirildi..

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİNİN TÜRKİYE'DEKİ KM TAŞLARI

Her şeyin hızla değiştiği çağımızda en yeni ve birçoklarını hayretler içerisinde bırakan teknolojiler, uygulamalar, sistemler kısa süre içerisinde kanıksanmakta ve eskimektedirler. 20-30 sene önce kimsenin duymadığı, bilmediği e-posta, GSM, elektronik ödeme, kredi kartı vb. teknolojiler günümüzde yaşamın olmazsa olmaz parçalarıdır.

AUS Türkiye olarak günümüzde yaşamımızın ayrılmaz parçaları haline gelen AUS uygulamalarının gelişimini kronolojik olarak hatırlatmak ve nereden nereye hangi aşamalardan geçerek gelindiğini gelecek nesillere aktaracak bir çalışmayı tamamladık. Bu çalışmanın ikinci baskısını Türkçe ve İngilizce olarak hazırladık.

BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Derneğin yaptığı çalışmalardan başta dernek üyeleri olmak üzere tüm paydaşların haberdar edilmesi için dijital olarak hazırlanan bültenin ilerleyen zamanlarda dergi olarak çıkarılması planlanmaktadır.

ULAŞIMDA AKLIN YOLU HATIRA ORMANI

Ulaşım sistemleri uygulamaları güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşım sunmayı hedeflerken aynı zamanda çevreyi korumayı da hedeflemektedir. Bunun somut bir örneği olması açısından Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Ankara-Niğde Otoyolunun Ankara çıkış noktası olan Haymana Kavşağında “Ulaşımda Aklın Yolu Hatıra Ormanı” oluşturulmuştur.

TIR ASİST Projesi

Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS), bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanarak veri toplanması, işlenmesi ve sonucunda elde edilen bilgiler çerçevesinde vatandaşların yol güvenliği, yol kapasitesi, hareket kabiliyeti, seyahat konforu ve hızını arttırırken, ulaşımın insan, çevre ve enerji kaynakları üzerinde olumsuz etkilerini azaltarak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefleyen çok disiplinli bir alandır. Bu nedenle AUS Projeleri farklı disiplinler arası işbirliğinin yapılmasını gerektiren projelerdir. Bu proje ile, birlikte çalışabilirlik kültürünün gönüllülük esasında gerçekleştirilebileceğinin gösterilmesi amaçlanmıştır.

Projenin amacı; Avrupa ile Asya arasında transit geçiş bölgesi olan ülkemize giren TIR sürücülerinin (yerli), yol güzergâhındaki trafik durumu, park alanlarının yerleri ve buralarda sunulan hizmetlerin ve yol güzergâhındaki olağan dışılıkların bildirilmesi yolu ile seyahatlerini sağlıklı, güvenilir bir şekilde planlamalarına yardımcı olmak; trafik sürücü ve güvenliğine katkıda bulunmak, yol ve yol boyu tesislerinin efektif kullanılmalarını sağlayacak bir platformun geliştirilmesidir.

Uzman Havuzu Bilgi Formunu İndirmek İçim Lütfen Tıklayın..

Uzman Havuzu Bilgi Formu

AUS Endeksi