RECIPROCITY Projesinin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Büyüklük, konum, kentleşme derecesi ve hareketlilik talebine göre değişen en az 20 şehir ve belediyede replikasyon projelerini başlatmayı ve desteklemeyi amaçlayan #RECIPROCITY Horizon Projesi’nin ilk toplantısı 27 Nisan Salı günü Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Üyelerimizden İstanbul Okan Üniversitesi’nin proje partnerlerinden biri olduğu ve Dernek Başkanımız Esma DİLEK’in Dış Uzman Danışma kurulu üyesi olarak yer aldığı projede Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden 9 partner daha bulunmakta. Proje süresince  Şehirler, yenilikçi mobilite çözümlerini çoğaltma sürecini hızlandırmak için araçlar, bilgiler ve bağlantılarla donatılacak. Konsorsiyum, fikirden uygulamaya, kopyalamayı beslemeye kadar süreç boyunca koordinasyon ve destek eylemleri düzenleyecektir. AUS Türkiye olarak bilgi paylaşımını kolaylaştırmayı ve fikir alışverişinde bulunarak projeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye ; https://cordis.europa.eu/project/id/101006576 internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.