LOGO-RGB_leodrive-01
Leo Mühendislik Ltd. Şti.
Armağan Arslan
Kurucu Ortak
3 Haziran 2021
leo@leodrive.ai
Hacımimi Mah. Galata Mandırası Sok. No:20/1 Beyoğlu/İSTANBUL
Leo Mühendislik 2015 yılında otonom araçlara yönelik yazılım, donanım ve algoritma ürünleri geliştirmek amacıyla kurulmuştur.Bu amaçla, Leo Mühendislik önce otonomi sağlayan sensörleri (LiDAR, Kamera, Radar, GPS/INS vb.) üreten firmalar ile güçlü bağlantılar kurmuş ve Türkiye pazarında sistem entegratörü olarak görev yaparak sürücü destek sistemleri ve otonom araç sektöründe tüm firmaların tanıdığı bir markaya dönüşmeye başlamıştır.

Ayrıca küçük ölçekli bir kobi olmasına rağmen, bünyesinde bulunan tüm personeller araştırma geliştirme çalışmalarında faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar Türkiye savunma sanayi firmalarına "ADAS araştırma aracı” ve “Sürücüsüz Askeri Araç Prototipi" projelerini gerçekleştirmiştir. Leo Mühendislik ekibi, bu çalışmalar süresince edindiği deneyimleri ve geliştirdiği algoritmaları bir platformda birleştirerek ürünleştirmeye karar vermis ve "Autonomy Essentials Sürücüsüz Araç Kiti" ve "Leo Drive Sürücüsüz Araç Yazılım Platformu" ürünleri için çalışmalara başlamıştır.

Vizyonumuz, otonom sistem geliştirme için uçtan uca çözüm geliştiren bir şirket olmaktır. Şirketimizin İstanbul Maslak Oto Sanayi'de otonom araç entegre etmek için kullandığı bir adet atölyesi ve yazılım geliştirme faaliyetleri için İstanbul Karaköy'de bulunan ana ofisi bulunmaktadır.

Leo Mühendislik 15 kişilik genç ekibi ile otonom araçlar için yazılım geliştirme faaliyetlerine odaklanmış ve bu konuda küresel olarak rekabet edebilen ürünler üretmeyi planlamaktadır .