türksat
www.turksat.com.tr
Konya Yolu 40. Km Gölbaşı / ANKARA
Kurum Hakkında
Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. Turksat uyduları ve diğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biridir.

Ulusan egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının haklarına, yönetimine ve işletme yetkisine sahip olan Türksat A.Ş., ulusal ve uluslararası uydu operatörlerine ait uydular üzerinden haberleşme altyapısını kurma, işletme ve ticari faaliyette bulunma görevlerini yerine getirir. Türksat A.Ş., sahip olduğu uydular üzerinden Avrupa'dan Asya ve Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyada telekomünikasyon hizmetleri sunar.

Uydular üzerinden sağladığı doğrudan TV yayınları, kırsal alan telefon haberleşmesi, acil durum haberleşmesi, uluslararası telefon haberleşmesi ve kurumsal ağ hizmetlerinin yanı sıra Türksat A.Ş., sahip olduğu kablo platformu üzerinden yurt içi abonelerine Teledünya ve Uydunet hizmeti verir.

Türksat A.Ş., Türkiye'nin kamu bilişim ve bilgi teknolojileri alanında önde gelen sistem entegratörü ve teknoloji sağlayıcısı olarak, kurumların BT projelerine çözümler ve geniş kapsamlı e-Devlet projeleri için danışmanlık hizmetleri vermektedir. TÜRKSAT Bilişim, Akıllı Çözümlere yönelik proje ve hizmetleri ile kamu kurumlarının akıllı ulaşım sistemlerine genişletilebilir, güvenli ve kamu menfaatlerini gözeten bir yaklaşım sunarken, projelerin yerli ve milli kaynaklar ile hedeflenen zamanda ve en uygun performans ile sonuçlanmasını sağlar.